środa, 20 czerwca 2012

...kulki kokosowe

Składniki na 25 sztuk:

270g masla
350ml cukru kryształ
3,5 lyzeczki cukru waniliowego
1 litr  "surowych" platkow owsianych (300 g)
0,75 lyzki kakao
100ml zaparzonej kawy
200ml wiorek kokosowych


Przygotowanie:
1. Maslo o temperaturze pokojowej ucierac w misce elektrycznym mikserem z cukrami przez 5 minut na puszysta mase.

2. Dodac platki,kakao i letnia kawe, ucierac nastepne 5 minut maszyną.

3. Mase wstawic do lodowki do zastygniecia i ostudzenia okolo 15 minut.

4. Za pomoca lyzki wyjmowac mase i formowac rekoma kulki. Otaczac kazda kulke w wiorkach kokosowych dookola.


Przechowywac w lodowce.

Smacznego ;)


Przepis pochodzi ze strony wielkiezarcie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz