Składniki na 25 sztuk:
270g masla
350ml cukru kryształ
3,5 lyzeczki cukru waniliowego
1 litr "surowych" platkow owsianych (300 g)
0,75 lyzki kakao
100ml zaparzonej kawy
200ml wiorek kokosowych
270g masla
350ml cukru kryształ
3,5 lyzeczki cukru waniliowego
1 litr "surowych" platkow owsianych (300 g)
0,75 lyzki kakao
100ml zaparzonej kawy
200ml wiorek kokosowych
Przygotowanie:
1. Maslo o temperaturze pokojowej ucierac w misce elektrycznym mikserem z cukrami przez 5 minut na puszysta mase.
2. Dodac platki,kakao i letnia kawe, ucierac nastepne 5 minut maszyną.
3. Mase wstawic do lodowki do zastygniecia i ostudzenia okolo 15 minut.
4. Za pomoca lyzki wyjmowac mase i formowac rekoma kulki. Otaczac kazda kulke w wiorkach kokosowych dookola.
2. Dodac platki,kakao i letnia kawe, ucierac nastepne 5 minut
3. Mase wstawic do lodowki do zastygniecia i ostudzenia okolo 15 minut.
4. Za pomoca lyzki wyjmowac mase i formowac rekoma kulki. Otaczac kazda kulke w wiorkach kokosowych dookola.
Przechowywac w lodowce.
Smacznego ;)
Przepis pochodzi ze strony wielkiezarcie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz